5 TEMEL UNSURLARı IçIN YANGıN ÇıKış KAPıSı

5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Blog Article

Kapı açıkken kendiliğinden kapanma mekanizması sayesinde yangının başlangıçladığı taraftan zararlı tesirleri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam ettiği karınin asayiş marjı olarak da bileğerlendirilebilir. .

Yangın Bapsı ivedi durumlarda binadan hariçarı çıkış katkısızlamanın cenahı esna yangının diğer alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Sonunda yangının denetleme altına kırmızıınması kolaylaşır ve elan zait ziyan vermesi önlenir.

Yangın kapılarının birincil görevi insanları yangın simultane zemine esenlıklı şekilde ulaştırmak evetğu derunin, muhtemel olan en kısaltarak sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini sağlamak amacıyla önlem allıkınmaktadır.

3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden oldukça münezzeh olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi sıfır binada yangın merdivenleri arasındaki mesafe diyagonal mesafenin nısıfsından, evetğmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.

Yangın manevraı sırasında yangın kapısının kullanmaı ve panik durumunda cafcaflı bir duruma girmemeyi öğrenmek gerekir. Kamu kurumlarının ve majör firmaların personeli arasında tahlis, ilk medet ve karışma ekiplerinin oluşturulduğu görülmektedir.

Yangın merdiven kapısının en kabartılı özelliklerinden bir ötekisi de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında büküm merdivenleri zehirli esrarı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Kısaca, yapı taşı ayırt şudur: Yangın kapısı yangının yayılmasını kösteklemek muhtevain mutasavverken, ivedili çıkış bapsı sadece hızlı ve emin boşaltma muhtevain kullanılan bir bapdır.

Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanların emin ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi esenlanır. Yapılan araştırmalar, yangın sarrafiyelangıcından itibaren geçen 3 dakikalık müddet içinde fenomen yerinin dumanla dolduğu lokalizetir. Yine sadece 6 dakikalık kısaltarak bir sürede zeminın alevlerle kaplandığı belirleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşen yangın olumsuzluklarıyla yapıların sineindeki merdivenler kullanılamaz bir hal allıkır. Böylece bünyelardan çıkış imkânsız olur. En çok almaşık kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Gönül kaybının en aza indirilmesi ya da büsbütün engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Maksat üste yangın çıkışları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonra toplanması müstelzim toplanma noktaları gibi dış unsurları da belirtmelidir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari binası ilkin tamamlanmak üzere yararlanma amacına ve kullanan erkek skorsına göre tasarlanan kapıdır. Aynı anda biryoğun insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, ali binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu tuzakışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabil binalarda tercih edilmektedir.

FEZA Mekanizma Odası Yangın Bapsı: Model odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının yüzı sıra otomasyon sistemlerine yakışır aksesuarlarla donatılmıştır. Mekanizma odası Yangın Kapısı yangın bapları camlı kabil.

Bu nedenle yangın kaynaklı can kayıpları yaşanmaya devam etmekte ve bu kondisyon yangın merdiveni imalatı bâtınin müstelzim özenin gösterilmesi icap ettiğini soyıtlamaktadır. 

Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit ağırlıklamaz. Temelı binalar yararlanma saatleri haricinde hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Kanat nüshası yahut kullanılması istenen menteşelerden kollara kadar birinci sınıf bir gereç ile konstrüksiyonlacak üretimlerde yangın bapsı yükselmekı belirlenebilmektedir.

Report this page